יום מעשיר ומהנה בדגש על ערכים סביבתיים, ממש כאן במרכז הארץ - נתחיל בטיול אופניים וסיור בפארק מתחדש, נמשיך בסיור המראה את הצד הירוק והמתפתח של תל- אביב ונקנח בארוחה מעולה במסעדה יוקרתית.
בתוכנית:
09:00 מפגש עם המשתתפים בפארק אריאל שרון- הפארק המטרופוליני הגדול בישראל ההולך ומוקם בלב גוש דן. הוא הופך את אתר חירייה ששימש עשרות שנים כ"חצר האחורית" ו"פח האשפה" של המטרופולין, לחצר הקדמית ולחלון הראווה הייצוגי של גוש דן ושל הארץ כולה.
הפארק מחבר בין רצף של שטחים פתוחים – בית הספר החקלאי מקווה ישראל, פארק בגין (דרום) והפארק הלאומי והספארי ברמת גן. שטח הפארק כ-8,000 דונם. הפעילות בפארק מאפשרת הכרות עם הפרויקט לשיקום ההר ולפיתוח הפארק, תוך דגש על ערכים של אחריות סביבתית, אפשרות התיקון וכוחו של חזון.
נפתח את היום, עם קבלת פנים טעימה, הכוללת:
- מגוון כריכים משובחים עם מילויים חלביים שונים, כגון: גבינה צפתית, בולגרית, סלט ביצים, סלט טונה וכו'
- קוראסונים
- שתייה קלה וחמה.
09:30 לאחר קבלת הפנים, נצא לטיול אופניים בפארק - נסייר בשבילי הפארק לאורך נחל איילון ושפירים, תוך הכרות עם הפארק וייחודו.
11:00 "איך הופכים תל אשפה לריאה ירוקה?"
בתום הטיול, נסייר ונערוך הכרות עם התכניות לשיקום ההר ולפיתוח הפארק. הסיור כולל: הליכה מפארק בגין דרום לכיוון השטחים הפתוחים, תוך הבחנה בין פארק עירוני לבין שטחי בור, סיור במתחם הר הפסולת המשוקם, כולל ביקור
במרפסת התצפית המטרופולינית, הצופה לעבר גוש דן. בין הנושאים שיועברו: התכניות לשיקום ההר ולפיתוח הפארק, חשיבות השמירה על שטחים פתוחים והכרות עם המגוון הביולוגי המצוי בפארק.
נקנח את הפעילות בפארק, במרכז המבקרים החדש- בימים אלו מוקם מרכז המבקרים במתחם האואזיס בראש ההר ויציג את סיפורו של ההר באמצעים טכנולוגיים מתקדמים.
12:30 נפרד מהפארק ונמשיך לסיור מודרך בתל-אביב.
עיריית תל-אביב-יפו הציבה לה כמטרה לקדם את נושא איכות הסביבה ו"הריאה הירוקה" בעיר.
את הסיור בתל אביב נתחיל בסיור רכוב. בדרך נראה נקודות חשובות של העיר כמו מתחם גולדה, רחבת הפילהרמונית והבימה, רחבת העירייה והמקום בו נרצח ראש הממשלה יצחק רבין, חוף הים הנחשב לאחד מעשרת חופי הים הנקיים בעולם ועוד. בדרך נראה את השינוי הירוק: מסלולי האופניים, האופניים הירוקות, הריאות הירוקות, פחי המחזור, בניה ירוקה.
בהמשך נעזוב את האוטובוס ונטייל בשדרות רוטשילד של העיר הלבנה, עליה הכריז אונסקו כאתר מורשת עולמית.
15:00 נקנח את היום, עם ארוחת צהריים משובחת במסעדת גשן -במתחם קולינרי המתהווה בנחלת בנימין ממוקמת מסעדת גשן היוקרתית. המסעדה מעוצבת באינטימיות בצבעי אדמה חומים ושימוש נרחב בעץ היוצרים יחד חלל נעים ובייתי.
מה בתפריט?
| מנות ראשונות (ללא הגבלה): | מנות עיקריות (מוגשות על פלטות שיש חמות - ללא הגבלה): | שתיה וקינוח: |
|
|
|
|
|
תוספות: |
||
|
16:30 מגובשים ומלאי חוויות, ניסע חזרה הביתה ללילה של חלומות מתוקים.
הצעת מחיר:
עלות למשתתף: כ- 265 ₪ + מע"מ, לפי מינימום 40 משתתפים משתתפים .
המחיר כולל:
- מדריך.
- קבלת פנים.
- פעילות בפארק, כולל: טיול אופניים, סיור וביקור במרכז המבקרים.
- ארוחת צהריים, כולל שירות.
ההצעה מותאמת לכמות של מינימום 40 משתתפים. מתחת לכמות זו הצעת המחיר עשויה להשתנות.
